Collections with new plexi-glass doors

Changing Spaces

Contributed by Marla Taylor

Updating spaces at the Peabody is like playing with a giant sliding puzzle. In order to rearrange one room, you have to make space in another for everything that will be displaced. We wrestled with this puzzle as we recently updated two major spaces at the museum – our basement work room and our main exhibit gallery.

The basement work room is the center of most of the collections work at the Peabody. It is where work duty students, volunteers, and collections staff spends most of their time. And, until recently, it was home to several staff work spaces too. But it was time to refresh the space and make room to spread out the collection as we transfer artifacts from the old wooden drawer to new archival boxes.

 

Updating the gallery space was no small task! First, all the old exhibit was dismantled and objects were returned to storage. Then the exhibit cases were removed. And finally, the false walls that confined the space were demolished. Patching and painting is now underway. Future projects will see updated lighting and restoration of the windows.

 

Conversations are on-going about how to utilize this newly empty gallery space. The added space has already benefited our community family days and will hopefully provide space for student curated exhibits and larger student and alumni events.

If you haven’t been over to the Peabody for a while, now is the time!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s